Hjemmelavet julekalender til børn

Derfor skal du lave din egen julekalender til dit barn

I Danmark har vi en tradition for at give en julekalender til børn. Hver dag i december op til jul får barnet lov til at åbne en lille dør eller et vindue på kalenderen og afsløre en lille godbid. Det skulle være en sjov måde for børnene at tælle ned til jul på, men for at være ærlig, så er en julekalender ikke hvad det har været. For det første er disse kalendere ekstremt kommercialiserede. Man kan finde dem overalt – i supermarkeder, legetøjsforretninger og endda på tankstationer. De er heller ikke billige – de kan koste flere hundrede kroner, og hvad får man for pengene? En billigt lavet kalender med 24 små stykker chokolade indeni, som mange børn alligevel har spist inden man rammer d. 2. december. Af denne grund, skal man vælge sin julekalender nøje, eller måske endda overveje at lave sin egen julekalender til sit barn.

Derfor er kommercielle julekalendere dårlige for dit barn

De kommercielle julekalendere med billig og dårlig chokolade fremmer usunde spisevaner. Først og fremmest er de fleste chokoladekalendere produceret så billigt som muligt, hvilket også betyder, at chokoladen er i en utrolig dårlig kvalitet, hvilket bare gør det endnu mere usundt for dit barn. Derudover har mange julekalendere mistet fokus på det de burde handle om, nemlig julen. I dag kan man få julekalendere med alle mulige tegneseriekarakterer som intet har med julen at gøre. Det er en ommer.

Ikke alle julekalendere er dårlige

Inden vi går videre, med hvordan man selv kan lave en bedre julekalender end de kommercielle på markedet, så vil vi understrege, at der findes mange gode julekalendere, især dem der støtter et godt formål og vi vil også opfordre folk til at blive med at købe dem til deres børn. Det kan lære børnene noget om verden omkring dem, deres egen situation modsat andres børn og hvordan man har pligt til at hjælpe hvor man kan, som menneske. Når det så er sagt, så lad os komme i gang med at lave vores egen kalender.

Sådan laver du en god julekalender

Glem alt hvad du ved om julekalendere og køb i stedet 24 små gaver, både sjove men også praktiske, pak dem og nummer dem. Gem nummer 24 til en lidt større og mere speciel gave. Herefter kan du hænge gaverne op på en snor på barnets værelse, hvor de så kan tage en pakke ned hver dag, som de kan åbne og på den måde få en sjov og start på deres dag.

Scroll to Top