Haurum
Haurum sogn

SOGNEINDSAMLING SØNDAG 11. MARTS 2018

Skrevet: 23-02-2018

Tag del: Bliv indsamler ved Folkekirkens Nødhjælps landsdækkende sogneindsamling

Søndag d. 11. marts 2018 tager Sall og Haurum-Granslev-Houlbjerg samt Laurbjerg, Værum og Ørum sogne del i Sogneindsamlingen, så alle i sognene får mulighed for at give verdens mest udsatte mennesker en håndsrækning.

Sæt allerede nu kryds ved datoen

Der bliver gudstjeneste i Sall kirke kl. 9.30 og i Laurbjerg kirke kl. 10.00. Efter gudstjenesterne skydes indsamlingerne i gang, og der vil være mulighed for at få en rute i alle sogne. Efter indsamlingen er der fælles forplejning for alle i Laurbjerg konfirmandstue.

Meld dig som indsamler hos sognepræst Eva Graabek på 61 67 90 41 eller egr@km.dk allerede nu.

FOREDRAG TIRSDAG 06-03-2018 kl. 19.30 i Sognehuset i Houlbjerg

Skrevet: 22-02-2018
Klokkekonsulent Erik Kure kommer i anledning af Haurum kirkeklokkes 125 år jubilæum.

Erik Kure fortæller i lyd og billeder om kirkeklokken – ikke bare klokkerne i Haurum kirke, men klokkerne i alle 4 kirker, samt historien om klokkerne. Erik Kure er uddannet klokkekonsulent – underviser i klokkespil og campanologi (læren om klokker)

Alle er velkomne – menighedsrådet giver kaffe

NATKIRKE FREDAG 23-02-2018 kl. 20.00 I GRANSLEV KIRKE

Skrevet: 09-02-2018
Også i år åbner Granslev Kirke dørene og inviterer til natkirke.

Vi får besøg af den svenske sopran Märta Nilsson, som synger sange af Hildegard von Bingen og læser uddrag fra hendes visioner.

Hildegard von Bingen var forfatter, komponist, teolog, lægekyndig, mystiker og abbedisse i middelalderens Tyskland.

Allerede som tre-årig havde Hildegard visioner, som hun nedskrev, ligesom sangene i tekst og musik er værker fra hendes hånd.

Der er tale om en stemningsfuld og meditativ gudstjeneste omkranset af nogle af de smukkeste toner, der er skabt for den menneskelige stemme.

Der er også fællessalmer mm. på programmet - og der bliver plads til individuel fordybelse.

Alle er velkomne!

Studieorlov

Skrevet: 06-02-2018
Lene Sander har fået bevilliget en studieorlov af biskoppen fra 1. marts til 1. juni og skal studere emnet: ”Kristendommens indførelse i Danmark.” Under orloven passes embedet af Karsten Erbs, som skriver denne hilsen til sognene:

”Kære Haurum, Sall, Houlbjerg og Granslev sogne

Fra 1. marts skal jeg være jeres præst. Lene skal have studieorlov i tre måneder. Jeg glæder mig. Godt nok er jeg gammel og grå, men jeg elsker at arbejde. Jeg er fra 1947. Har været præst siden 1976. Jeg er udtjent. Emeritus hedder det fint. Og bor sammen med min kone i Værum. Så jeg er ganske lokal. Har lige afsluttet et års konstituering i Hammel. Men glæder mig som sagt til at være tre måneder hos jer.

Karsten Erbs”

KYNDELMISSE- OG MUSIK-GUDSTJENESTE søndag 4. feb. kl. 16.00 i Houlbjerg Kirke

Skrevet: 26-01-2018
Sebastian Juul-Lassen og Morten Vangsø Simonsen medvirker med smuk sang og musik ved denne gudstjeneste.

Sebastian Juul-Lassen og Morten Simonsen har rødder i Houlbjerg. Sebastian Juul-Lassen deltog i Danmarks Radios talentshow i en alder af kun 11 år, hvor han bl.a. sang Johs Grobans ”You Raise Me Up.” Nu er Sebastian Juul-Lassen blevet voksen, og han går efter en sangkarriere. Han og Morten Simonsen har tidligere sunget og spillet i Houlbjerg kirke, og vi glæder os meget til genhør og gensyn ved denne gudstjeneste.