Haurum
Haurum sogn

NATKIRKE i Granslev 01-02-2019 kl. 20.00

Skrevet: 22-01-2019
Også i år åbner Granslev Kirke dørene og inviterer til natkirke.

Medvirkende i natkirken er Birgit Sofia Kjær på fløjte og Birgitte Hyldgaard Rathje på orgel. Natkirken er inspireret af de liturgier, der bruges i de store keltiske fællesskaber i England med musik, læsninger, bøn og stilhed og fællessang. Inspiration er konkret fundet i Ray Simpson bog "Du er min ø i havet" Bønnerne og musikken inviterer os til at blive stille og lyttende. Natkirken byder på ro og tid til eftertanke i en atmosfære, hvor alle kan føle sig trygge og velkomne. Efter gudstjenesten bydes der på en lille forfriskning.

Gospelkoret Sallvation

Skrevet: 07-12-2018
Gospelkoret Sallvation holder sidste øve gang inden jul / juleafslutning i Sall kirke mandag d. 10. december kl. 19.30.

Alle er velkomne til at komme og lytte og få drysset skønne toner, hygge og julestemning ned over sig.

JULEHYGGE torsdag 6. december kl. 19.30 i sognehuset i Houlbjerg

Skrevet: 30-11-2018
Der vil være kaffe, godter, fællessang, lotteri samt besøg af en fortæller fra Viborg fortællekreds, som vil fortælle en julehistorie. Tilmelding til kaffen gerne senest den 4. december til Kirsten Larsen: 30 34 27 95 eller vm30@privat.dk.

Alle er velkomne

FREDSGUDSTJENESTE i Haurum kirke søndag 02-12-2018 kl. 19.00

Skrevet: 16-11-2018
Traditionen tro holder vi 1. søndag i Advent fredsgudstjeneste i Haurum kirke.

Fredslyset fra Jesu fødselsgrotte i Betlehem er på Sct. Georgsgildernes foranledning blevet bragt til Hammel ugen forinden, og det vil denne aften blive bragt ind i Haurum kirke.

Ved fredsgudstjenesten medvirker Sognekoret med adventsmusik.

Menighedsrådet er vært ved en forfriskning efter gudstjenesten.

Alle er velkomne.

HØJSKOLEAFTEN i sognehuset i Houlbjerg den 27. nov. kl 19.30 ved sognepræst Lene Sander

Skrevet: 15-11-2018
Aftenens emne: Hvad skete der egentlig, da danerne blev kristne – en rejse til Kongernes Jelling og ”omegn”

Kom og hør, hvad det var Lene sad og nørdede med i sin studieorlov.

Rejsen går til Vikingetidens Jelling, hvor vi møder den unge nye konge Harald Blåtand som lige har mistet sin medkonge, som også var hans far Gorm den gamle.

Harald står overfor nogle seriøse udfordringer.

Faretruende tæt på rumsterer den tysk-romerske kejser, der gladelig vil indlemme de vilde nordboere i sit rige. Det er Harald ikke interesseret i. Omvendt er han meget interesseret i den nye religion, der langsomt er begyndt at sive ind bl.a. sydfra. I Ribe lader folks sig allerede døbe for at kunne handle med de nye spændende handlende, der kommer til byen, som er kristne. Ansgar nordens apostel lader også røre på sig med sine kirkebyggerier, og munken Poppo bærer glødende kul for at overbevise Harald om den sande religion. Det skete en del, men desværre er det skriftlige kilder til denne del af vores historie få, men nyligt er der gjort mange nye arkæologiske fund, der kan være med til at kaste lys på en spændende del af Danmarkshistorien, hvor kongsgården rent faktisk lå i Jylland! Er du interesseret, så kom og hør mere.